کمک به نوجوان در یافتن شغل

اصغر اصغر اصغر · 1400/4/8 07:47 · خواندن 5 دقیقه

یافتن شغل برای جوانان

نوجوانی دورانی دشوار است که از طریق آن، کودکان به افرادی بزرگسال تبدیل می‌شوند. هدف همه خانواده‌ها این است که فرزندشان به عضوی مولد و مسئول در جامعه تبدیل شود. یک روش برای دستیابی به این هدف، کار کردن نوجوان است. داشتن شغل می‌تواند به نوجوان کمک کند تا هویت خود را بهتر رشد دهد، استقلال بیشتری داشته باشد، به موفقیت‌های جدید دست پیدا کند و خودکفا باشد. با توجه به موانعی که بر سر راه نوجوانان برای پیدا کردن شغل وجود دارد، کمک به او در یافتن شغل، اهمیت زیادی دارد.

رفتن به سرکار با وسایل حمل و نقل ایمن و همچنین مقابله با کلیشه‌هایی که کارفرماها در رابطه با مهارت‌ها و نگرش‌های نوجوانان دارند، می‌تواند پیدا کردن شغل را برای بسیاری از نوجوانان، چالش‌برانگیز کند. با این حال، خانواده‌ها می‌توانند با استفاده از برخی راهکارها به فرزندان نوجوان خود کمک کنند که شغل مورد علاقه خود را با توجه به شرایطی که دارند پیدا کنند. اگر شما نیز فرزندی نوجوان دارید که می‌خواهید به او برای یافتن شغل کمک کنید، پیشنهاد می‌کنیم در ادامه مقاله با ما همراه باشید.

آیا فرزند شما برای پیدا کردن شغل آماده است؟

پیدا کردن شغل توسط نوجوان روندی زمان‌بر است و قبل از تصمیم‌گیری در این مورد که آیا نوجوان شما لازم است سر کار برود یا نه، بهتر است چند نکته را به یاد داشته باشید. این نکات به شما کمک می‌کنند اگر تصمیم گرفته‌اید اجازه کار کردن به فرزندان بدهید، برای کمک به نوجوان در یافتن شغل، موثرتر عمل کنید. در ادامه درباره این نکات صحبت می‌کنیم.

مزایا و معایب کار کردن نوجوان را در نظر بگیرید

این فقط یافتن شغل نیست که برای نوجوان سخت است. پیدا کردن شغل مناسب نیز دشوار است. موفقیت در اولین شغل می‌تواند به‌شدت بر اعتمادبه‌نفس فرزندتان تاثیر بگذارد و همچنین به او در حوزه‌های دیگر زندگی از جمله مدرسه نیز کمک می‌کند. از سوی دیگر، عدم موفقیت در اولین شغل، اگرچه می‌تواند یک تجربه آموزنده باشد، اما به اندازه موفقیت در شغل، مزایا به همراه ندارد. بنابراین، مهم است که برای کمک به نوجوان در یافتن شغل، دقت زیادی داشته باشید و قبل از همه مسائل، به این فکر کنید که آیا این کار برای او مفید است یا خیر. نکات زیر می‌تواند در تصمیم‌گیری در این مورد به شما کمک کند.

  • زمان‌بندی: آیا فرزند شما برای کار کردن وقت دارد؟ آیا با شروع فصل ورزش یا تعطیلات خانوادگی، مجبور به ترک شغل می‌شود؟ شغلی که فقط یک ماه طول بکشد در رزومه چشمگیر نخواهد بود.
  • برنامه: اگر برنامه فرزندتان از قبل فشرده باشد، ممکن است لازم باشد که برای سرکار رفتن نوجوان، این برنامه تغییر کند. به‌ندرت پیش می‌آید که کارفرما با آموزش کسی موافقت کند که فقط بعضی از اوقات می‌تواند کار کند. تابستان می‌تواند زمان ایده‌آل کار کردن نوجوانان باشد. آن‌ها می‌توانند در تابستان، زمان بیشتری داشته باشند و آن را صرف آموزش دیدن برای کار کنند. در طول سال تحصیلی، ممکن است نوجوان ساعت کاری خود را کاهش دهد یا مجبور به ترک شغل شود.
  • بازار کار: برخی از شغل‌ها بازار کار بهتری دارند و برخی نه. بررسی کنید که چه شغل‌هایی بازار کار بهتری دارند و در مورد چشم‌انداز آن و زمانی که نیاز دارد با نوجوان خود صحبت کنید.
  • حمل و نقل: نوجوان شما چگونه می‌تواند به محل کار برود و برگردد؟
  • مهارت‌ها و علاقه‌های نوجوان: برخی از مشاغل، ممکن است جالب و دوست‌داشتنی نباشند که احتمالا برای نوجوان شما هم همین‌طور است. همانطور که گفته شد سعی کنید ویژگی‌های نوجوان خود را که در موقعیت‌های مختلف ارزیابی می‌شوند مشخص کنید. برای مثال، اگر نوجوان رابطه خوبی با کودکان دارد می‌تواند پرستار کودک شود، اگر برون‌گرا و اهل حرف زدن است می‌تواند فروشنده شود، اگر به مد علاقه‌مند است می‌تواند خرده فروش لباس شود و اگر از شنا لذت می‌برد می‌تواند نجات‌غریق شود.

دوره‌ آزمایشی را در نظر بگیرید

اگر در این مورد که آیا فرزندتان از عهده مسئولیت‌های شغلی برمی‌آید یا نه تردید دارید، می‌توانید در ابتدا دوره‌ای آزمایشی برای سر کار رفتن نوجوان در نظر بگیرید. برای مثال می‌توانید به او بگویید: «تو میتونی در هفته ۱۲ ساعت سر کار بری و بعد ما بر اساس نمرات مدرسه‌ت تصمیم می‌گیریم که آیا میتونی به کارت ادامه بدی یا نه.» در این صورت، نوجوان می‌تواند برنامه‌ریزی بهتری برای ابعاد مختلف زندگی خود داشته باشد و کمتر احتمال دارد که از درس‌هایش غافل شود.

در مورد نحوه خرج کردن درآمد با نوجوان به توافق برسید

در مورد چگونگی انتظار خود برای استفاده نوجوان از درآمدش به توافق برسید. آیا او می‌خواهد در امور مالی خانواده کمک کند؟ آیا دوست دارد برای دانشگاه پس‌انداز داشته باشد؟ دستیابی به اتفاق نظر در این مورد به جلوگیری از درگیری‌های بعدی در مورد مدیریت پول کمک می‌کند.

لیستی از بودجه‌بندی‌ها را همراه با فرزندتان تهیه کنید، محدودیت‌هایی را در هزینه‌ها مشخص کنید و بر روی برنامه سیاست درصدی از حقوق برای پس‌انداز با یکدیگر به توافق برسید. پیشنهاد می‌کنیم که در این مورد مقاله آموزش پس انداز به کودکان را هم مطالعه کنید.

راه‌هایی برای کمک به نوجوان در یافتن شغل

اگر با توجه به زمان‌بندی برنامه‌های زندگی فرزندتان و پس از توافقات لازم به این نتیجه رسیدید که می‌خواهید به فرزندتان اجازه کار کردن بدهید، لازم است اقداماتی را نیز برای کمک به نوجوان در یافتن شغل انجام دهید. این اقدامات باعث می‌شوند که فرزندتان استرس کمتری برای کار کردن داشته باشد و همچنین احتمال موفقیتش در پیدا کردن شغل افزایش یابد. در ادامه با این راهکارها آشنا می‌شوید.

نقش خود را بدانید و در حد نیاز به او کمک کنید

برای بیشتر ما، پیدا کردن شغل، بیشتر از آنکه به نتیجه استخدام شدن ختم شود، کاری طاقت‌فرساست که با طرد شدن‌ها و بن‌بست‌ها همراه است. برای نوجوانانی که برای اولین بار به دنبال پیدا کردن شغل هستند، این فرایند می‌تواند ناکام‌کننده‌تر نیز باشد. بنابراین، طبیعی است که شما به عنوان والدین بخواهید برای کمک به نوجوان در یافتن شغل، نقش داشته باشید. اما چه کمکی از سمت شما لازم است؟

هنگام کمک به فرزند نوجوان خود، به یاد داشته باشید که نوجوانان باید بیشتر دوندگی‌ها را انجام دهند. بهتر است در روند پیدا کردن شغل، شما برای فرزند نوجوان خود مربیانی باشید که به او بازخورد و ایده می‌دهید و او را تشویق می‌کنید. اما بهتر است برای فرزندتان برنامه‌ریزی نکنید یا اجازه دهید تماس‌ها را خودش انجام دهد. وقتی فرزندتان شغل پیدا کند، شما سر کار همراه او نخواهید بود و او مجبور است که خودش مشکلاتش را حل کند، سوال بپرسد و موانع را رفع کند. بنابراین، جستجو برای شغل، نقطه‌ای برای شروع تقویت این مهارت‌هاست.