افسردگي چيست؟

اصغر اصغر اصغر · 1400/3/24 05:43 · خواندن 2 دقیقه

افسردگی

براي بسياري از ما پيش آمده است كه به دلايل متعددي، چند روز يا حتي چند هفته ناراحت، غمگين و يا نااميد باشيم. اما آيا مي توانيم بگوييم مبتلا به افسردگي شده ايم؟ اگر جواب خير باشد پس چه زماني مي گوييم فردي مبتلا به اختلال افسردگي شده است؟ در اين مقاله قصد داريم تا به همين موضوع بپردازيم.

افسردگي

افسردگي، حالت غمگيني است كه فرد در آن احساس مي كند زندگي و چالش هاي آن طاقت فرسا است. هر انساني در زندگي خود ممكن است در روزهايي احساس گرفتگي و ناراحتي داشته باشد اما معمولا اين احساسات زود گذر هستند و بعد گذشت زمان فراموش مي شود. اما افراد مبتلا به افسردگي اين احساسات را تا جايي شديد تجربه مي كند كه در زندگي روزمره ي او اخلال ايجاد مي كند، فعاليت هاي معمولي او را تحت تاثير قرار مي دهد و تا حدي پيش مي رود كه باعث رنج و زحمت فرد و كساني مي شود كه با او در ارتباط هستند. افسردگي از دسته اختلالاتي است كه هر فردي ممكن است در طول عمر خود آن را تجربه كند. شيوع اين اختلال به ميزاني بالاست كه تحقيقات نشان داده است كه 5/9 درصد افراد آمريكايي كه چيزي در حدود 8/18 ميليون نفر است، در طول عمر خود به افسردگي مبتلا شده اند. اين بيماري مي تواند سلامت جسماني، رواني و رفتاري انسان ها را تحت الشعاع قرار دهد و نشانه هاي متعددي دارد كه از جمله ي آنها مي توان به موارد زير اشاره كرد:

- غم و اندوه،

-دشواری در تمرکزز،

-احساس بی ارزشی،گناه و شکسیت

-عدم توانای در اندیشیدن،

بی خوابی

همچنين دانستن اين موضوع كه ممكن است شكايت مردان و زنان در افسردگي متفاوت باشد مهم است. به عبارتي ديگر، مردان مبتلا به اين اختلال ممكن است از تحريك‌پذيري، خستگي، فقدان علاقه و اختلال در خواب شكايت كنند، درحالي كه زنان بيشتر از احساساتي مانند بي ارزشي، احساس گناه و ناراحتي شكايت مي‌كنند.

DSM-5 در مورد افسردگي چه مي گويد؟

DSM-5،  كتابي است كه به آن راهنماي تشخيصي و آماري اختلالات رواني گفته مي شود. به طوركل DSM-5، اختلالات رواني را طبقه بندي مي كند و براي هر اختلالي ملاك هاي تشخيصي خاصي را تعيين مي‌كند. در آخرين ويرايش اين كتاب، اختلال افسردگي طبقه ي خود را دارد و شامل چندين نوع اختلال افسردگي مي شود كه شامل موارد زير است:

1-اختلال بي نظمي خلقي اخلالگر

2-اختلال افسردگي اساسي

3-اختلال افسردگي مداوم با سندرم افسرده خويي

4-اختلال ملال پيش از قاعدگي

5-اختلال افسردگي ناشي از مواد/دارو

6-اختلال افسردگي ناشي از عارضه جسماني

7-اختلال افسردگي مشخص ديگر

8-اختلال افسردگي نامشخص